Soms heb ik ineens zin in Mexicaans. Of Thais. Of iets anders uit een lekkere (buitenlandse keuken). Maar hoe kun je nu het beste een versie maken die aansluit bij jouw levensstijl? Nou, ik heb geprobeerd ‘macro-proof’ versie te maken van taco’s. Hmm. En dat is gelukt! Recept staat nu online:
TACO (TURKEY) TIME
Geïnspireerd door een Instagram post op de pagina van Chris Powell’s vrouw, Heidi Powell, bedacht ik mij dat ik dit gerecht ook wel eens wilde proberen. Maar dan a la Indi. Voor degene die trouwens niet weten wie Chris Powell is: mocht je Obese kijken op zondagavond dan herken je ‘m vast wel. Het is de lifestylecoach/ Personal Trainer van het Amerikaanse tv-programma.
Anyways, hierbij een geknutselde macro-vriendelijke versie van taco’s. Yum! Een taco schelp bevat weinig calorieën (lees: 54 per schelp), dus je kunt er best een aantal toevoegen aan jouw avondeten. Daarnaast heb ik zelf een tomatensausje gemaakt. Easy does it: koop een klein potje tomatenpuree, doe er water bij, even goed roeren, breng het op smaak met peper & zout, voeg wat Italiaanse kruiden toe.. En tada: jouw eigengemaakte tomatenpuree.
Daarnaast wilde ik een beetje zelf kunnen ‘mixen’ en ‘matchen’. Daarom besloot ik de Yonnaise (ja, dit bestaat dus ook) die ik een tijdje geleden bij Body & Fitshop besteld had, te gebruiken. Yonnaise is een ‘calorieloze’ versie van mayonaise. Of althans, er zitten 15 calorieën per 100 ml in. Nou, als je er zo’n bakje zoals hierboven van eet, ben je zo’n 4 calorieën verder. En is de Yonnaise lekker? Ja, stiekem vind ik het sausje heel geslaagd! Heerlijk in combinatie met de taco schelp, groentes en kalkoenfilet.
WHAT’S IN IT?
Dit heerlijke taco gerecht bevat geen ingewikkelde ingrediënten. Alles is (ge)makkelijk te bereiden en gewoon te koop bij de supermarkten die je vast wel kent. Als je een beetje gevoel voor timing hebt dan staat dit gerecht in 10-12 minuten voor je neus. Geen ingewikkelde kooktaferelen dus en hartstikke passend in een druk leven en actieve levensstijl.
WHAT TO BUY?
- Kalkoenfilet (220 gram)
- Halve courgette (200 gram)
- Halve bak champignons (150 gram)
- Klein blikje tomatenpuree
- 3 taco schelpen
- Cooking spray (of olijfolie)
- Peper & zout
- Italiaanse kruiden (voor in de tomatensaus)
- Optioneel topping (saus): Yonnaise (mayonaise zonder calorieën)
Totaal aantal calorieën per maaltijd inclusief topping: 516
Exclusief topping: 512
COOKING ADVICE
En hoe kunnen we dit het beste bereiden? Nou, op deze manier:
- Stel de oven in op 180 graden en laat die voorverwarmen.
- Snijd de kalkoenfilet in stukjes en gooi ze in de pan.
- Snijd de groentes: eerste de courgette en daarna de champignons. Laat eerst de courgette even 3-4 minuten bakken en doe daarna de champignons erbij. De champignons moeten namelijk wat minder lang garen.
- Als je oven is voorverwarmd schuif dan de taco’s op een bakplaat in de oven en laat die zo’n 5 minuten verwarmen.
- Pak daarna een klein pannetje om de tomatensaus te maken: laat de inhoud van het blikje in de pan verwarmen, doe er wat water bij (een beetje op gevoel – het moet niet te waterig worden). Breng het op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Haal de kalkoenfilet van het vuur, de groentes uit de pan, de taco’s uit de oven, doe de tomatensaus in een bakje en pak dan (als je wilt) de Yonnaise en doe die in een bakje er bij.
- Alles op een bord knallen en… Genieten maar!
Buen apetito!