Wil jij graag spaghetti eten, maar dan met iets minder calorieën? That’s possible. Zie hier een macrovriendelijke ‘satisfying’ spaghetti. Een beetje vis, een beetje verse saus, veel groentes en (slimme) spaghetti. Jij kunt.dit Italiaanse gerecht nu op tafel toveren:
SATISFYING SPAGHETTI
Spaghetti, pasta, Italiaanse keuken: ik ben er dol op! En ik hoop jij ook. Daarom heb ik dit gerechtje bedacht en gemaakt. Uitkomst: een hele goede kanshebber om vaker te maken. Het is echt heel gemakkelijk te bereiden – ja, ook de saus – en staat wederom snel voor je neus. But I think you know me by now.
Om de spaghetti toegankelijk te maken voor iedereen kun je eventueel de vis vervangen door iets vega’s (denk dan aan heel veel groentes: doe er bijvoorbeeld nog champignons bij) of juist een stukje vlees (kip, kalkoen, mager vlees).
Deze maaltijd heb ik gemaakt (prep is key) voordat ik ging werken. Even een leuke foto van gemaakt, want tja.. Instagram. En daarna alles in een bakje gegooid en meegenomen naar het werk. Ideale maaltijd om even dat éxtra beetje energie te krijgen voor de rest van de avond.
DO IT THE ITALIAN WAY
Als je deze heerlijke verse spaghetti wilt maken, dan moet je de volgende ingrediënten er in doen:
- Pangasiusfilet peper & zout (300 gram)
- 1/2 aubergine
- 1/2 courgette
- Tomatenpuree (70 gram)
- Smartpasta spaghetti (halve inhoud van het zakje)
- Italiaanse kruiden
- Basilicum
- Peper & zout
- Cookingspray (of olijfolie)
Totaal aantal calorieën per maaltijd: 415
Side note: je kunt de vis ook vervangen door bijvoorbeeld kipfilet, kalkoenfilet of een andere vissoort. Dat is een beetje naar smaak in te delen. Zelf bedenk ik altijd eventjes of ik die week al veel ‘vis’ of ‘vlees’ heb gegeten en op basis daarvan kies ik.
BUON APPETITO
- Snijd de aubergine en de courgette in stukjes.
- Bak de courgette als eerste een paar minuutjes in de pan. Doe er zo’n 1-2 minuten later de aubergine bij.
- Zet dan de pangasiusfilet in een andere pan op het vuur. Laat die zo’n 4-6 minuten garen (totdat het een beetje een bruin korstje heeft).
- Roer de groenten even goed door zodat deze ook goed kan bakken.
- Haal dan de smartpasta spaghetti uit het zakje en laat die goed uitlekken in een vergiet.
- Was de spaghetti dan even goed met koud water af.
- Als de vis gaar is voeg je het bakje tomatenpuree bij. Doe er een half kopje water bij (de saus moet niet te waterig worden).
- Als de tomatensaus wat dikker wordt doe er dan Italiaanse kruiden en basilicum bij.
- Warm de slimfit spaghetti even kort op in de magnetron (zie verpakking).
- Voeg dan alles bij elkaar: doe de saus met vis en spaghetti samen in de (wok) pan van de groentes en laat dit nog even goed verwarmen in het geheel.
- En tadaaa: klaar om dit heerlijke Italiaanse gerecht naar binnen te werken.
En dan zeg ik alleen maar: mangiare!