Wie in de sport werkt bedenkt af en toe bijzondere eetcombinaties om zo toch te kunnen genieten van ‘comfort food’. Benieuwd wat ik heb bedacht? Ik beloof je: dit is een heerlijk winters gerecht met een lekkere peanut butter-achtige touch. Delicious.
WHEN IN DOUBT: PUT PEANUT POWDER ON IT
Pindapoeder? Eh, what did you say? Ja, pindapoeder. En dan vooral deze. Serieus de beste die er is. Het liefste gooi ik de hele dag over elk gerecht pindapoeder, maar dat is caloriewijs helaas niet mogelijk. Waarom ik pindapoeder kies in plaats van pindakaas? Nou, omdat je wel de smaak hebt van pindakaas, maar de olieën er uit zijn gelaten waardoor het minder calorierijk is dan pindakaas. Want eerlijk is eerlijk: in pindakaas zitten behoorlijk wat calorieën. Op zich niet erg, maar wel als je bedenkt dat ik het liefste de hele dag door pindakaas eet.
PUMPKIN IT WITH PB2
En wat is nu lekkerder dan groente te combineren met een guilty pleasure? Juist, helemaal niets. Dus wat moet je doen:
- Koop een verse pompoen bij de supermarkt
- Snijd de pompoen in stukken en haal de pitten er uit
- Leg ze in een ovenschaal en doe er wat peper, zout en paprikapoeder op.
- Leg ze voor 25-30 minuten in een oven (rond de 200 graden)
- En als finishing touch: twee eetlepels pindapoeder van het merk PB2
Ingrediënten:
(per portie)
- 400 gram verse pompoen (60 calorieen)
- 2 theelepels pindapoeder (52 calorieen)
- Eventueel: zout, peper, paprikapoeder of kaneel (max 30 calorieen)
- Vis/vlees/vega: 100 gram (200 calorieen)
Aantal calorieën per portie: 320
Ik beloof je: dit is écht intens lekker. Vind jij dit ook? Let me know. Ik ben heel benieuwd. Geniet van de winterse pompoen met pindapoeder.