Lunch: het kan super simpel en het kan uitgebreid. Het ligt er net aan hoeveel tijd je hebt. Maar nóg belangrijker: eet jij iedere dag hetzelfde eten tussen de middag? En wil je graag wat nieuwe lunch-inspiratie? Lees dan even verder:
LOVELY LUNCH
Gerookte zalm met maïswafels
Ik ben dol op gerookte zalm dus als ik kan dan eet ik dat 2 keer per week. En dan het liefste de gerookte zalm van de Hema. Die is echt simpelweg fantastisch. Daar fiets ik graag wat voor om. Mijn gerookte-zalm-lunch?
- Gerookte zalm Hema (100 gram)
- Pakje maïswafels van de Albert Heijn
- Zout en peper voor de smaak
- En tja: Nescafé oploskoffie voor m’n sweet tooth
Basmati rijst, boontjes en een gebakken ei
Als ik een drukke middag voor de boeg heb dan heb ik graag een vullende maaltijd in m’n maag. Zeker omdat ik veel loop of oefeningen voor moet doen. Wat ik dan het liefste eet? Iets warms. Iets zoals bovenstaande foto. Daarnaast ben ik een sucker voor rijst. Witte rijst. De ingrediënten?
- 50-75 gram basmati rijst (my favorite)
- 100-150 gram sperziebonen
- 1 gebakken ei
- 1 theelepel olijfolie om het ei in te bakken
- Zout en peper voor de smaak
Smeerkaas met rijstwafels
Sinds een paar maanden heb ik iets met smeerkaas. En dan wel de variant die weinig calorieën bevat. Heaven on cheese earth. Vaak zoek ik producten uit die niet al te veel calorieën bevatten en waar ik veel van kan eten, want ja.. Ik ben een grote eter. Een van mijn nieuwe favoriete lunch dishes? Nou, dit;
- Slankie smeerkaas naar keuze: favoriet op het moment is komijn. En sambal. En naturel. Een tip: smeer een laagje smeerkaas op de rijstwafel en doe er gerookte kipfilet bovenop. Delicious.Ik zeg het je.
- Maïswafels (ook behoorlijk favoriet) of rijstwafels naar keuze. Het liefste wel dunne rijstwafels. Die bite is nét wat lekkerder
Stiekem eet ik dan echt wel een rijstwafel of 6-8 met smeerkaas. Soms meerdere smeerkazen op elkaar op 1 rijstwafel. Yep, guilty pleasure it is.
Glutenvrije boterham met een gekookt ei
Zelf kan ik helaas geen ‘gewone’ boterham eten. Dat betekent: veel boterhammen bevatten tarwebloem en ik kan helaas niet tegen tarwebloem. Maar mocht je er gewoon tegen kunnen dan is er niets mis met een gewone oer-Nederlandse boterham. Zo lang je er geen zes achter je kiezen duwt met pindakaas-hagelslag-chocopasta er op. Oké, dat is overdreven maar je snapt m’n punt hopelijk. Brood kun je gewoon eten als jij dat lekker vindt. Eet er dan lekker 1 à 2 en vul het aan met een berg groentes.
Het brood wat ik kan eten? 100% spelt boterhammen of glutenvrij brood. En soms ga ik voor het gemak voor de glutenvrije optie dan weet ik zeker dat er niets geks gebeurd.
- 1 à 2 boterhammen naar keuze. Liever de bruine boterham dan de witte versie; als je dan toch kunt kiezen
- 1-2 gekookte eieren
- Boter niet al te royaal belegd: gewoon een dun laagje
- Zout en peper naar smaak
En hoppa: eten maar!
Bij deze alvast smakelijk eten lieve ladies.