Bananenbrood bakken: het is zo’n makkie. Ja, echt. Voorheen kon je mij dat echt niet wijsmaken. Maar geloof me: je bent in een kwartiertje ready, set go.. Klaar om een heerlijke (warme) bananenbrood te eten. En dan heb je een gezonde snack voor de rest van de week. Bak je met mij mee?
A BANANA BREAD A DAY..
Ja, dit heerlijke stukje brood is hartstikke verantwoord. Althans, als je havermout, bananen, blauwe bessen, eieren en een klein stukje pure chocolade too much vindt – dan natuurlijk niet. Maar gelukkig is dat niet zo. Want dit bananenbrood is vers, heeft goede voedingswaardes en is nog eens mega lekker. Je kunt ‘m naturel eten of natuurlijk met een spread er op. Wat voor spread raad ik aan? Ik word altijd heel enthousiast van pindakaas (van De Pindakaaswinkel) en de WheyChoco van Body & Fitshop. Andere spreads halen het by far niet. De combinatie van warm bananenbrood met chocolade en pindakaas.. Hmm, wie wilt dat nu niet?
BANANA BREAD INGREDIENTS
En wat als je deze delicious banana bread zelf wilt maken? Dat kan. Volg onderstaande instructies and that’s all. Ik zeg alvast bij deze: (vr)eet smakelijk!
WHAT TO BUY FOR THE BREAD
- Drie (middelgrote) bananen
- Drie eieren met eierdooier
- Ultra fine oats (200 gram)
- Cacaopoeder (2 tl)
- Pindapoeder (2 tl)
- Pure chocolade 85% (60 gram)
- Topping naar keuze: blauwe bessen (40 gram)
PREP YOUR HEALTHY SNACK
- Doe de bananen in een grote kom
- Prak dit tot een geheel. Zorg dat de stukken banaan helemaal weg zijn
- Voeg daarna de drie eieren toe
- Roer dit geheel even door elkaar heen
- Doe daarna de ultra fine oats in de kom en mix dit door elkaar heen. Ik heb hier gewoon een garde voor gebruikt
- Hak dan de chocolade in kleine stukjes en doe de blauwe bessen in z’n geheel in de kom
- Doe er daarna de cacaopoeder en pindapoeder bij
- Mix het nog even goed met de garde door elkaar heen
- Zorg dat je genoeg bakpapier in het cakeblik hebt liggen; doe alles uit de kom in het blik met een grote lepel
- Even in de oven zetten: zo’n 45 minuten op 180-190 graden en haal ‘m er uit als de binnenkant niet meer smeuïg is.
Als het bananenbrood gaar is, laat ‘m dan even goed afkoelen op het aanrecht. Daarna kun je het brood in stukken snijden en in verdelen. Ik vries een deel altijd in en de andere helft bewaar ik in een bakje in de koelkast. Zo heb ik gedurende de week een lekkere, verse snack om mee te nemen naar m’n werk. Prep is key!
Sportieve liefs,
Indi(GO)