Voor de drukke vrouwen onder ons:
Wil jij graag een gezond, maar tóch makkelijk gerecht koken vanavond?
Dan is de ‘zalm uit de oven met zoete aardappel, broccoli & rode paprika’
echt iets voor jou.
HOE TE MAKEN?
INGREDIËNTEN:
- 1 (grote) zoete aardappel
- 1/2 broccoli
- 1 rode paprika
- 1 zalmfilet (80-90 gram)
- truffel olijfolie
- zout & peper
- optioneel: champignons, courgette etc:
je mag altijd extra groentes toevoegen - optioneel: zongedroogde tomaten (2-3 stuks)

HOE TE BEREIDEN?
- Schil de zoete aardappel en snijd die in partjes –
óf kook de voorverpakte gesneden zoete aardappel - Snijd de broccoli door het midden: en daarna nog een stukje kleiner zodat
het in de ovenschaal past - Pak een schaal voor in de oven
- Sprenkel truffel olijfolie in de schaal en doe daar alle groentes bij
- Voeg zout & peper toe naar smaak
- Zet de groentes in de oven voor 25-30 minuten op 180 graden
- Als de groentes bijna klaar zijn gooi je de zalmfilet 3-5 minuten in de pan
- Haal de groentes uit de oven
- Doe de groentes in een bak: voeg eventueel nog zongedroogde tomaten toe (2-3 stuks)
- Haal de zalmfilet uit de pan en leg die bovenop de ovengroentes
Smakelijk eten!