Wie heeft er zin in een lekkere, gezonde snack?
Jouw warme, verse bananenbrood wacht op jou.
Het is een makkelijke snack om mee te nemen naar werk, de gym of vrienden.
Wil jij ‘m zelf maken?
Here we go:

INGREDIËNTEN:
- rijpe bananen (4 stuks)
- zelfrijzend amandelbakmeel (200 gram)
- baking soda (half zakje)
- olijfolie (2 scheutjes)
- mejool dadels (4 stuks)
- cacaonibs (naar gelang)
- aardbeien (of ander fruit naar keuze)
- walnoten (3 stuks)
- zout (naar gelang)

HOE TE MAKEN?
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de rijpe bananen in stukjes
- Doe de rijpe bananen in een grote kom
- Doe daar het zelfrijzend amandelmeel (hele pakje) bij
- Ontpit de mejool dadels & doe ze in de kom er bij
- Doe er een half zakje baking soda bij, de olijfolie & het zout bij
- Meng alles goed door elkaar totdat het een bal wordt
- Pak een ovenschaal er bij: doe er bakpapier in óf olijfolie
- Doe daarna het mengsel in de ovenschaal
- Laat het 35-40 minuten in de oven staan
- Check met een sateprikker of het niet meer te kleverig is
- Laat het bananenbrood even twee uurtjes afkoelen
- En tada: klaar om jouw verse bananenbrood te eten: alleen of met mensen samen
Smakelijk!