Een lekker zonnig recept voor de zonnige dagen:
een tahini aubergine salade met granaatappelpitjes, zwarte olijven, champignons, paprika & tofu

WAT TE KOPEN?
- zakje ijsbergsla (klein zakje)
- zwarte olijven (zonder pit)
- bakje champignons (250 gram)
- aubergine (1 stuk)
- paprika (1 stuk)
- granaatappelpitjes (1 klein bakje)
- tofu (1 pak op water)
- tahini
- olijfolie
- limoensap
Als je bovenstaande ingrediënten hebt gekocht is het tijd om het te gaan maken.
READY?

HOE TE MAKEN?
- Snijd de aubergine in twee stukken: leg deze in een pan die voorverwarmd is met een scheutje olijfolie
- Laat de aubergine goed bakken (dit heeft vaak 20 minuten nodig – draag het regelmatig om)
- Ondertussen ga jij verder met de tofu: haal de tofu uit het pak, laat het uitlekken op een bord
(voor ongeveer 5-10 minuten) - Snijd de paprika in stukjes
- Snijd de champignons in stukjes
- Als de tofu is uitgelekt, snijd je het in stukjes
- Verwarm een pan wat een scheutje olijfolie en gooi daar de stukjes tofu in
- Laat de tofu ongeveer 10-15 minuten bakken – totdat het een bruin crunchy randje heeft
- Check de aubergines: is het al een beetje zacht geworden? Ja? Voeg de paprika & champignons toe in de pan
- Terwijl alles aan het bakken is pak jij een kommetje
- In dit kommetje doe je 2 theelepels tahini, een scheutje water & limoensap:
blijf roeren terwijl je het met elkaar mengt: dit is het sausje voor over de salade - Als zowel de tofu als groentes naar wens gebakken zijn, pak je een grote kom
- Leg een laagje sla in de grote kom
- Voeg daar de aubergines, champignons & paprika aan toe
- Voeg een handje zwarte olijven toe
- Doe de helft van de gebakken tofu in de kom
- Voeg daar de helft van het bakje granaatappelpitjes aan toe
- En als laatste doe je de tahini saus over de salade
ps, als je tofu niet lekker vindt mag je altijd een andere proteïnebron toevoegen aan de salade zoals kip,
mager gehakt, (wit)vis of een ei