Een heerlijk, gezond gerecht voor de koude dagen:
ideaal voor mee te nemen naar werk, op te warmen als lunch of met vrienden te eten
Wil jij het ook maken?
INGREDIËNTEN:

- tofu
- bimi (2 bakjes)
- kastanje champigons (1 bakje)
- spelt noedels
- mirin
- tahini
- olijfolie
- zout & peper
HOE TE MAKEN?

- Zet een pan op het vuur en laat het water koken
- Haal de tofu uit het pak en laat het uitlekken
- Pak een wokpan en doe daar een scheutje olijfolie in
- Doe vervolgens 2 pakjes bimi/ broccoli in de wokpan en laat het bakken
- Doe de noedels in de pan met het kokende water en laat het 15 minuten koken
- Vervolgens snijd je de tofu in stukjes
- Pak een andere wokpan en doe daar de tofu stukjes in: laat het goudbruin bakken
- Snijd de kastanje champignons en doe die bij de bimi
- Laat alle groentes even roerbakken: voeg eventueel wat zout, peper & olijfolie toe
- Giet de noedels af na 15 minuten
- Pak een bakje en doe daar 2 eetlepels tahini in: mix dit met olijfolie, zout & peper.
Roer dit even door elkaar heen. - Mix het tahini sausje door de noedels
- Vervolgens doe je de noedels bij de bimi en champignons
- Als laatste doe je de tofu over de groentes en noedels
- Optie: voeg wat sesamzaadjes en tahini saus toe
Smakelijk eten!

dit kun je zowel koud als warm eten en hoeft niet perse in de koelkast bewaard te worden