Een salade? Een bak groenvoer? Kan dat lekker zijn? Ja, zeker. Maar hóe eet ik mijn sla dan? En hoeveel doe ik er van ieder ingrediënt in. Nou, dat ga ik je hieronder uitleggen:
Sweet, sour salad inspirations
‘Maar, Indi.. wat eet jij in de middag nu precies? En tja, hoe voorkom ik dat het saai word?‘. Dit zijn twee vragen die mij vaak gesteld worden. Om een beetje helderheid te geven geef ik je een kijkje in mijn ‘lunch-wereld’. De afgelopen weken heb ik mijn salades – die ik in de middag vaak eet – op foto vastgelegd en voor jullie nu in een blog gezet. Dit is slechts een klein beetje van wat ik normaal eet. Dit is puur ter inspiratie voor als je het even niet meer weet en alles ‘saai’ is. Let’s go.
Green salad time
Allereerst; waarom eet ik salades in de middag? Ik kies bewust voor een salade omdat je veel volume kunt creëren met weinig calorieën. Zo simpel is dat. Veel groentes, veel sla.. en ja: dan oogt het al snel dat je ‘veel’ eet. Calorie-wise is dat niet zo, maar voor wat je ogen zien en waarnemen is dat wel zo. En dat is wat telt. Ik ben van nature een grote eter daarom zijn salades dé ideale optie voor mij. En misschien ook wel voor jou. Hieronder een aantal salades die ik de afgelopen weken heb gegeten; van vegetarisch tot aan vis en vlees. Voor ieder is er wat wils.
Salad #1:
- Twee handjes sla (naar keuze)
- Twee handjes gewassen spinazie
- 1/4 komkommer
- 6-7 cherry tomaatjes
- 1 stukje geitenkaas met honing (van de Albert Heijn)
- Zout & peper
- Extra: 50% ketchup
Salad #2

- Twee handjes sla (naar keuze)
- 1/4 komkommer
- 5-6 cherry tomaten
- 100 gram tofu
- 1 stukje geitenkaas
- Zout & peper
- 1 eetlepel olijfolie (als dressing)
Salad #3
- Twee handjes sla (naar keuze)
- 1 gebakken ei (in 1 eetlepel olijfolie)
- 100 gram zongedroogde tomaat kipfilet
- 5-6 augurken
- 1/4 komkommer
- 1 tomaat
- Zout & peper
- 1 eetlepel olijfolie (als dressing)
Salad #4
- Twee handjes sla (naar keuze)
- 5-6 augurken
- 1 tomaat
- 1/4 komkommer
- Zout & peper
- Extra: ketchup 50%
Salad #5
- Twee handjes sla (naar keuze)
- 4-5 aardbeien
- 1/4 komkommer
- 5-6 cherry tomaatjes
- 1/2 courgette
- 4 augurken
- 1 stukje geitenkaas met honing
- Zout & peper
- 1 eetlepel olijfolie (als dressing)
Salad #6
- Twee handjes sla (naar keuze)
- 4-5 plakjes kipfilet naturel
- 200 gram gewassen spinazie
- 5-6 augurken
- 4 cherry tomaatjes
- 1 stukje geitenkaas met honing
- 1/4 komkommer
- Zout & peper
- Extra: 50% ketchup
Salad #7
- Twee handjes sla (naar keuze)
- 4-5 plakjes kipfilet zongedroogde tomaat
- 5-6 augurken
- 1/4 komkommer
- 1 stukje geitenkaas met honing
- Zout & peper
- 1 eetlepel olijfolie (als dressing)
- Extra: 50% ketchup
Zoals je hebt gelezen zie je veel dezelfde producten terug, maar dan weer net in een andere combinatie. Super handig omdat het onwijs zonde is om voedsel weg te gooien. Althans, dat vind ik. Dus op deze manier kun je jouw ‘saaie’ eten toch een beetje leuk houden. Want tja: het vergt even wat inspiratie om steeds weer een nieuwe- én lekkere lunch te bedenken. Hopelijk helpen bovenstaande voorbeelden daar een beetje bij.
Nou ladies, smakelijk eten & laat me weten als je de salades hebt gemaakt. Ben benieuwd wat jullie van de combinaties vinden.
Sportieve liefs,
Indi(GO)