Een van m’n goede voornemens van het nieuwe jaar was om wat creatiever te worden met m’n voeding. Zowel de lunch als het avondeten. En zoals beloofd; ik heb even wat geëxperimenteerd met een nieuw product. Gekocht bij de Marks & Spencer. Benieuwd naar het eindresultaat?
YOU CAN GET IT AT MARKS & SPENCER
De Marks & Spencer heeft een winkel in Nederland (en helaas ook niet meer voor lang) in de Kalverstraat in Amsterdam. Toevallig een van m’n favoriete winkels om lekker eten te kopen. Typisch Engels; van scones tot aan gezonde groentes in een bakje. You can choose it all.
Daarnaast verkopende ook heerlijke soepjes die onwijs gemakkelijk op te warmen zijn na een dag hard werken. Maar ook het fruit, de salades en dus de cauliflower rice en butternut noodles zijn geliefd. Ideale rijst- of pasta vervangers.
LOADS OF ORANGENESS
Dus gooi heel veel oranje voedingsmiddelen in een pan en je krijgt een heerlijk kleurrijk resultaat. Wat zijn de ingrediënten en de voedingswaarden? Komt ‘ie aan dan:
- Biologische pompoenstukjes (200 gram)
- Butternut noodles Marks & Spencer (halve zak)
- Kip tandoori (75 gram)
- Champignons (125 gram)
- Optioneel: paprikapoeder (3 gram) en peper & zout
Totaal aantal calorieën per maaltijd: 220 calorieën
HOW TO PREP
- Kook de pompoen in water totdat het kookt en laat het zo’n 7-8 minuten koken. Proef af en toe eventjes of het niet te hard of te zacht is
- Bak de champignons in een koekenpan totdat ze mooi bruin zijn
- Zet dat de butternut noodles in de magnetron voor 3 minuten op 600 watt
- Snijd ondertussen de kip in stukjes en leg het alvast op het bord. Ik koos ervoor om de kip koud te eten, maar wel te vermengen met de warme pompoen, champignons en butternut noodles
- Giet de pompoenstukjes af en verdeel ze over het bord
- Voeg de champignons toe
- Haal de butternut noodles uit de magnetron en laat die even 1 minuutje afkoelen
- Meng vervolgens alles door elkaar; de pompoen met de champignons, de butternut noodles en de kip. En als je wilt kun je het afmaken met wat zout & peper. Ik ben dol op paprikapoeder, dus dat doe ik er altijd nog even over heen
En dan zeg ik; eet smakelijk!
Sportieve liefs,
Indi(GO)