Oh, how we all love a pizza party. Zeker als je eigenlijk vrijwel nooit een pizza kunt eten. Althans, als er een glutenvrije bodem bij komt kijken, dan gelukkig wel. Dus dit meisje maak je ontzettend gelukkig met een heerlijke pizza eens in de zoveel tijd. Ik hoef er zeker niet elke week eentje; maar deze variant smaakt zeker naar meer. Hoe, wie, wat en waar? Go check it out:
GET READY FOR YOUR HOMEMADE PIZZA PARTY
Een pizzabodem zonder tarwebloem. Jeej, dat is een feestje voor mij. Vaak ben ik niet zo enthousiast over de smakeloze ‘glutenvrije-droge’ opties. Maar de pizzabodem van Schar is er zeker eentje om te onthouden. Dit gerecht is er niet eentje die ik vrij vaak eet, maar als ik ‘m eet dan geniet ik er onwijs van.
INGREDIENTS
- Schar pizza base gluten free (440 kcal per bodem)
- Tomatenpuree (klein blikje)
- Champignons (150 gram)
- Mozzarella 45+ (65 gram)
- Spianata romana (8 plakjes)
Totaal aantal calorieën: 825 voor een hele pizza inclusief beleg
PIZZA-PREP
- Leg de bodem op bakpapier en vries de andere direct in. Tenzij je met z’n tweeën bent en de andere persoon in kwestie de bodem gebruikt. En anders is het een ideale manier om het goed te bewaren; in de vriezer
- Smeer de bodem in met de tomatenpuree. Ik heb het hele (kleine) blikje gebruikt
- Bak ondertussen de champignons eventjes kort in de pan. Zodat ze een klein kleurtje krijgen
- Verwarm de oven alvast tot zo’n 200-210 graden
- Snijd dan de mozzarella in stukjes. Ik heb niet de hele mozzarella gebruikt. De andere helft heb ik uiteindelijk bewaard voor de dag erna
- Leg dan de mozzarella met de champignons op de bodem
- Als de oven goed is voorverwarmd leg dan de pizza in de oven voor zo’n 10-12 minuten.
- Check af en toe eventjes of het goed gaat
- De laatste paar minuutjes heb ik de spianata romana er bij gelegd, zodat het nog kort wordt verwarmd in de oven. Ik leg het niet vanaf het begin er op, omdat anders de spianata romana heel hard en knapperig wordt. Persoonlijk houd ik daar niet zo van
- Haal de pizza uit de oven, snijd ‘m in stukjes en eten maar!
Sportieve liefs,
Indi(GO)