Met de koude dagen op komst veranderd mijn eetpatroon een klein beetje. Ik krijg zin in maaltijden die wat meer ‘body’ hebben. Maar om het toch in m’n voedingspatroon te laten passen heb ik een aantal slimme opties bedacht. Dus zin in een lekkere winterse maaltijd, maar wat geen caloriebommetje is? Probeer deze heerlijke garnalen-in-tomatensaus-met-bloemkool-couscous dan eens!
TRY SOMETHING NEW
Nieuwe gerechten bedenken: ik ben er geen ster in. Maar als ik eenmaal de smaak te pakken heb, dan blijf ik nieuwe gerechten uitproberen. Dus bij deze deel ik mijn ‘garnalen-in-tomatensaus-met-bloemkool-couscous’ met jullie. Een heerlijk gerecht voor de koude dagen, maar met fijne voedingswaardes. Dit hele bord vol lekker eten bevat slechts 350 calorieën. Bizar toch?
Toen ik gisteren een bezoekje bracht aan het centrum stapte ik de Marks & Spencer op de Kalverstraat binnen en tot mijn verbazing hadden ze naast heerlijke (kerst)koekjes, chocolaatjes, pies en scones ook heerlijke gezonde opties. Wat mij als eerste opviel was de cauliflower couscous. Een super vervaging voor rijst of pasta en slechts 85 calorieën per zak. Woohoo! Een ideaal gerecht met goede macro’s en ook nog eens heel lekker.
DO THE GROCERIES
Wil je bovenstaand gerecht graag maken haal dan even de volgende boodschappen in huis:
- Cauliflower couscous (Marks & Spencer)
- Jumbo garnalen (100 gram)
- Gepelde tomaten (400 gram)
- Tomatenpuree (68 gram)
- Rivolo cherry tomaten (100 gram)
- Spinazie (200 gram)
- Basilicum
- Italiaanse kruiden
- Peper & zout
Totaal aantal calorieën: 352 calorieën per maaltijd
FOOD PREP PREP PREP
- Bak de spinazie in de pan totdat het is geslonken
- Tegelijkertijd bak je de garnalen even kort aan en laat je de gepelde tomaten uitlekken in een zeef
- Zijn de garnalen goed gebakken voeg dan de gepelde tomaten en de tomatenpuree erbij
- Laat het goed pruttelen en warm worden (niet koken!)
- Doe de cherry tomaten in de pan bij de saus en de garnalen
- Als de spinazie helemaal geslonken is, giet het dan af en laat het uitlekken in een vergiet
- Prik een gaatje in de cauliflower couscous en laat het zo’n 1,5 minuut verwarmen op 850 watt in de magnetron
- Breng de saus op smaak met basilicum en Italiaanse kruiden
- Voeg de bloemkool couscous bij de tomatensaus met garnalen en de spinazie. Een beetje peper en zout om het verder op smaak te brengen en eten maar!
A DINNER TO BOOST YOUR ENERGY
En als je uiteindelijk alles op een bord legt dan krijg je dit heerlijke eindresultaat. Hmm. Een berg eten voor een fijne avond thuis voor de buis of op de bank. Easy does it. Smakelijk eten!
Sportieve liefs,
Indi(GO)