What to eat for lunch? Nou, daar heb ik wel antwoord op! Onlangs zat ik in precies hetzelfde dilemma. Ik wilde eens wat anders dan m’n ‘standaard’ lunch. Toen bedacht ik het volgende: the fish-and-veggie-boat-lunch. En lekker dat het was! Recept? Dat staat nu hieronder:
THE FISH- AND VEGGIE BOAT FOR LUNCH
Soms zit je wel eens in een dilemma; wat zullen we eten voor de lunch? Altijd die boterham met kipfilet is ook maar saai. Zo wilde ik ook eens wat variëren. Aangezien ik niet de meest creatieve persoon op aarde ben, bedacht ik mij wat in de koelkast lag en tada: m’n fish-and-veggie-boat-lunch was born. Wil je het ook proberen? Recept staat hieronder:
INGREDIENTS:
Ren, wandel of slenter even naar de supermarkt en neem het volgende mee:
- Aubergine
- Gerookte zalmsnippers (80 gram)
- Champignons (150 gram)
- 2 eieren
- Cherry tomaten (stuk of 5)
- Cottage cheese (30 gram)
- Cooking spray (of olijfolie)
Totaal aantal calorieën: 517
HOW TO MAKE?
Wederom super easy anders zou ik er niet eens aan beginnen. Komt ‘ie dan he:
- Zorg dat je alle ingrediënten in huis heb (hehe)
- Snijd de aubergine door het midden en haal een klein beetje van de binnenkant er uit, zodat de rest er straks goed in past. Je hoeft niet alles eruit te snijden, maar gewoon de helft
- Gooi de aubergine in de koekenpan en bak deze totdat ‘ie een stuk zachter is geworden
- Roer dan de eieren in een beslagkom (of maatbeker) tot een geheel
- Snijd de champignons en de cherry tomaten
- Bak de champignons, de cherry tomaten en de zalmsnippers in de pan gaar
- Gooi daarna het mengsel van de eieren er bij
- Laat de groentes en de eieren een geheel worden (een soort van omelet)
- Leg de aubergines op een bord en leg de omelet er netjes in
- Als je wilt kun je als topping nog iets van cottage cheese (zoals ik heb gedaan) of Hutten Kase toevoegen
En smakelijk lunchen maar!
Sportieve liefs,
Indi(GO)