Spikkel, spijs, speculaas.. Pindaklaas! Als je je afvraagt; waar gaat dit over? Nou, dat ga ik met alle (pindakaas)liefde uitleggen. Het heeft te maken met de enige echte Pindakaaswinkel in Amsterdam, een pindabaascontest en een pindaklaas-pindakaas. Nieuwsgierig? Of gewoon een mega peanut butter lover? Lees dan vooral even verder:
PINDABAAS INDI
Ja, Pindabaas. En het liefst de grootste Pindabaas van Nederland. Laat ik voorop stellen dat ik dól ben op pindakaas. En niet zomaar pindakaas. Néé, alleen de pindakaas van De Pindakaaswinkel. Ik kan met het grootste gemak een lepel pakken en de pot leeglepelen tot op de bodem. Misschien dat ik daarom behoor tot één van de tien pindabazen van Nederland. En om toch écht de allergrootste sport-pindabaas te worden, kreeg ik een hele toffe opdracht mee. Bedenk een pindakaas voor Sinterklaas aka Pindaklaas. Zo gezegd, zo gedaan.
SINTERBAAS EN Z’N PINDAKLAAS
Als ik aan Sinterklaas denk, denk ik meteen aan de standaard Sinterklaasproducten. Pepernoten, gevulde speculaas, chocoladeletters, chocoladepepernoten, taai taai, strooigoed, speculaas brokken.. Dus hoe geef je dan alsnog een originele draai aan een Sinterklaas-pindak(l)aas? Nou, door het ietsje anders aan te pakken.
Pindakaas moet smeerbaar zijn. Je moet je brood nog dicht kunnen klappen en het moet lekker zijn. Na een heftige denksessie van m’n brein ben ik uiteindelijk tot het volgende resultaat gekomen: koop een blok spijs, een zak (spelt)pepernoten en disco spikkels. Jaja. En om alles smeerbaar te houden heb ik de pepernoten een beetje laten weken in water en heb ik de spijs goed platgestampt. En geloof me; als je dit eet – dit is een Sinterbazen-smaaksensatie. Heerlijk zoet, het knispert door de spikkels en je proeft de heerlijke naturel pindakaas nog heel goed. And that’s what matters.
SPIKKEL, SPIJS, SPECULAAS
Klinkt deze Pindaklaas jou als muziek in de oren? Stem dan alsjeblieft op mijn post op de Facebookpagina van de Pindakaaswinkel. Want hoe meer pinda-punten (likes dus, hehe) – hoe groter de kans is dat deze pindak(l)aas binnenkort op jouw boterham zit. Klik dan op onderstaande link en geef m’n video een like.
–>JA, IK WIL PINDA-PUNTEN GEVEN!
Als Pindabaas ben ik je natuurlijk voor eeuwig en altijd dankbaar. Als je dat maar even weet.
PIMP YOUR PEANUT BUTTER
Deze combinatie ook proberen? Nou, mocht de Pindaklaas helaas geen hit worden, dan kun je ‘m zelf maken. Hoe dan? Nou zo:
- Ga naar een willekeurige supermarkt. Ik ga altijd voor de Appie
- Koop een blok amandelspijs van Dr. Oetker
- Koop een doosje disco spikkels
- Koop pepernoten. In mijn geval: spelt pepernoten. Aangezien ik niet tegen tarwebloem kan
- Koop de lekkerste pindakaas ooit; daarvoor moet je even naar De Pindakaaswinkel fietsen of laat het bezorgen bij je thuis of een van de afhaalpunten
- Gooi een flinke lepel pindakaas in een bakje, strooi de discodip er overheen, laat de pepernoten even kort weken in een beetje water (niet te veel water – het moet een papje worden) en hak als laatste de spijs in kleine stukjes
- Mix alles door elkaar: spoon it totdat het een mengsel is geworden en smeerbaar is. Cuz it’s still peanut butter, ya know. Je moet het op een boterham/bananenbrood/of iets anders lekkers kunnen smeren
En het uiteindelijk resultaat. Tadadada:
Laat de Pindaklaas je lekker smaken tijdens het ‘heerlijke avondje’. Sinterklaas en z’n pinda-pieten blijven hier ook lekker van genieten. Smakelijk eten!
Sportieve liefs,
Indi(GO)