Wanna get nuts on chocolate and bread? Hier is jouw ‘choconuts’- banana bread. Heerlijke snack om te eten voor het sporten. Of na het sporten. Of als ontbijt. Met een beetje pindakaas of WheyChoco. Hmm. Maar natuurlijk kun je ‘m ook gewoon naturel eten. Eat it how you like it. Benieuwd naar het recept?
CHOCONUTS ON BANANA BREAD
Een gezonde snack maken waar je de rest van de week mee vooruit kunt? Dan zit je hier goed! Deze heerlijke ‘choconuts’ bananenbrood vult heerlijk en je kunt ze per plak meenemen. Je kunt er een snack van maken, maar het is ook heerlijk om ze als ontbijt te eten (met een beetje pindakaas of WheyChoco).
En ehm.. Choconuts, Indi? Ja, dat klopt. Waarom? Nou, er zitten een aantal heerlijke ingredienten in waaronder cacao poeder van de Australian (m’n favoriet), noten uit de studentenhaver (denk aan walnoten, hazelnoten en pecannoten), een paar rozijnen, Whey proteine poeder met kokosnoot smaak en een stukje overheerlijke 85% pure chocolade. Sounds delicious right? En dit alles voor maar 100 calorieën per plakje. Boom.
En dusja, vandaar de ‘choconuts’. Een beetje chocolade, een beetje kokosnoot en een beetje ‘nuts’.
What’s in the banana bread?
Wat heb je nodig om dit bananen-bommetje te maken? Nou, het is een lijstje met een paar essentiele producten. Sommige producten kun je gemakkelijk weglaten (zoals bijvoorbeeld de Whey proteine als je die niet in huis hebt, of je kunt die natuurlijk bestellen) en de ultra fine oats kun je ook vervangen door havermoutmeel of amandelmeel.
De cookingspray, Whey proteine, zero syrup en ultra fine oats komen bij de Body&Fitshop vandaan.
What I used to get ‘choconuts’:
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 200 gram ultra fine oats (Body&Fitshop)
- 2 tl organic cacao poeder (Australian)
- 4 tl bakpoeder (Dr. Oetker)
- 1/2 scoop Whey creamy coconut
- 1 blokje AH Delicata puur 85%
- 30 gram studentenhaver
- 2 tl gemalen kokos
- Cookingspray
- Optioneel: Zero syrup (chocolade/caramel)
Overige benodigdheden:
- Bakpapier
- Cakeblik
Totaal aantal calorieen cake: 1.512
Totaal aantal plakken: 15
Totaal aantal calorieen per plak: 101
FOLLOW THE STEPS
- Stel de oven in op 180 graden: laat die goed voorverwarmen.
- Zorg dat je het cakeblik en het bakpapier in huis hebt en bij de hand hebt.
- Meng de 3 bananen, 3 eieren en ultra fine oats in een kom. Dit kan met een staafmixer of een spatel. Als het beslag glad is geworden voeg dan de Whey, cacao poeder en bakpoeder toe.
- Mix het geheel nog eventjes goed.
- Hak dan de studentenhaver en het blokje pure chocolade in stukjes. Mix dit door het beslag heen.
- Roer op het laatst de gemalen kokos door het geheel heen.
- Laat het hele geheel eventjes staan en giet het daarna in het cakeblik. Zorg dat het bakpapier goed in het blik zit en zet het in de (voorverwarmde) oven.
- Laat de cake zo’n 40-45 minuten in de oven staan. Prik daarna even met een sateprikker in de cake. Het is belangrijk dat er geen cake aan de prikker zit.
- Als dat het geval is: EET SMAKELIJK!
Als de cake is afgekoeld, kun je hem in 15 stukken snijden. Je kunt er een aantal in een afgedekt bakje bewaren en de rest kun je eventueel per stuk invriezen. Geniet van jouw stukje chocolate-coconut-banana-heaven. Een verantwoorde snack, waar je zelf wat leuke toppings aan toe kunt voegen. Zelf ben ik fan van de WheyChoco en pindakaas van De Pindakaaswinkel. Oh my freaking heaven. Ietsje minder goed voor de calorieën, maar zo lekker. Stiekem is de Nutella van haar troon afgestoten en staat de WheyChoco en kokos zeezout pindakaas op een gedeelde eerste plaats.
Geniet er van!
Sportieve liefs,
Indi(GO)