Pompoen: toch echt m’n meest favoriete groente van dit seizoen. Niet te doen. Ik heb al hele zakken biologische pompoenstukjes verslonden. So my pumpkin game is on. En wederom is dit een heerlijk wintergerecht dat je kunt maken tijdens de komend paar (koude) maanden. Cheers!
A PUMPKIN A DAY..
Als er íemand dol is op pompoen dan ben ik het wel. Sinds een aantal maanden heb ik het ontdekt en kan dit serieus iedere dag eten. No joke. Daarnaast is het een groente die heel erg verzadigd en waarvan je een vol gevoel hebt. En dat voor maar 60 calorieën per zak. Boom. You got me with that one.
Wat heb je nodig om bovenstaand gerecht te maken? Nou, de volgende boodschappen:
- Biologische pompoen (die vind ik lekkerder dan de ‘gewone’ pompoenstukjes) – de hele zak
- Gerookte zalmsnippers (100 gram – de helft van het pakje)
- Spelt (65 gram)
- Cashewnoten (25 gram – is ongeveer een klein handje noten)
Totaal aantal calorieën: 595 calorieën per bord
PREP THE PUMPKIN
- Laat de pompoen koken in warm water voor 10-12 minuten. Af en toe even proeven. Het moet namelijk geen papje worden
- Zet nog een pan op het vuur om de spelt te koken voor zo’n 8-10 minuten. Af en toe ook even proeven. Moet niet te hard meer zijn
- Bak dan de zalmsnippers even kort aan in de pan
- Giet de pompoen en het spelt af als het gaar is
- Doe de spelt, pompoen, zalmsnippers op een bord. Doe de cashewnoten er bij en bestrooi het hele geheel met wat peper en zout.
- Tiptiptip: doe paprikapoeder óver de pompoen. Freaking delicious!
Smakelijk eten!
Sportieve liefs,
Indi(GO)