Heb je weinig tijd, maar wil je wel een voedzame lunch of diner eten voordat je gaat trainen? Dan is deze sweet potato oven dish iets voor jou! In serieus nog geen 10 minuten staat het gerecht in de oven: eventjes geduld en eten maar!
SWEET LIKE POTATO AND HOT LIKE SALMON
Een super lekker, gezond en gemakkelijk ingrediënt staat voor jullie klaar, guys. Sporty keukenprinses Indi strikes again. Althans; er is niets moeilijks aan dit gerecht klaar maken. Het enige wat je wel moet hebben is een ovenschaal en een oven-meets-magnetron combi of gewoon een oven. Veel plezier met het maken van dit gerecht.
INGREDIENTS
Alles wat je nodig hebt, staat in het plaatje hier boven. Easy does it, right? Ren even naar een willekeurige supermarkt (die van mij kun je hierboven herkennen) – en gooi de volgende producten in jouw boodschappenmandje:
Ingrediënten voor 2-3 personen:
- 4 zoete aardappelen (beetje van dezelfde grootte: gemiddeld 225 gram per stuk)
- Een zak spinazie (a 300 gram)
- Een bakje Hutten Kase (a 200 gram)
- Een bakje zalmsnippers (a 200 gram)
- Geraspte kaas (iets minder healthy – maar je gebruikt het enkel als garnering: 2 tl toevoegen)
- Een scheutje olijfolie
Totaal aantal calorieën gerecht: 1.745
Gedeeld door 3 (goede) porties: 582 calorieën per maaltijd
HOW TO MAKE THIS FISHY DISHY
Hoe maak je deze lekkere sweet potato salmon oven dish? Volg deze stappen and you’re ready to go:
- Snijd de zoete aardappelen in plakjes
- Kook de zoete aardappelen in 10 minuten gaar in de pan
- Zet ondertussen de oven aan en verwarm die voor op 200 graden
- Verhit daarna een klein beetje olijfolie in de pan en gooi de spinazie er bij: zorg dat die gaat slinken
- Als de spinazie geslonken is, gooi dan de zalmsnippers er bij
- Laat het geheel even kort in de pan verwarmen
- Giet de spinazie en de zalm af en meng de Hutten Kase door het geheel heen
- Vet de ovenschaal in met wat olijfolie
- Bedek dan de bodem met zoete aardappel: verdeel daarna het mengsel (spinazie, zalm en Hutten Kase) over de zoete aardappel
- Leg bovenop het mengsel weer een laagje zoete aardappel en finish het gerecht met twee theelepels geraspte kaas.
- Zet het geheel in de oven voor 10 minuten.. and you’re ready to enjoy the dish!
SAVE THE REST FOR LATER
Dit gerecht heb ik als experiment gemaakt toen een lief vriendinnetje kwam eten. Het was dus even spannend of het goed zou uitpakken. But so far, so good. Ze heeft het gerecht helemaal goedgekeurd. Happy me!
Wij hebben uiteindelijk met z’n tweeën goed kunnen eten van dit recept. Aan het einde was er zelfs nog genoeg over voor nog een maaltijd. Daarom heb ik het restje bewaard en vervolgens de volgende dag als lunch meegenomen naar m’n werk. Ideaal – al zeg ik het zelf. Op die manier kun je ook goed mealpreppen. Gezonde gerechten voor jezelf koken en de rest in bakjes bewaren in de koelkast voor later.
Even up-close: zie hier het sweet potato salmon oven dish– kunstwerkje. Nouja, kunstwerkje. Maar mochten jullie dit recept ook gaan maken, dan ben ik natuurlijk onwijs benieuwd wat jullie er van vinden.
Enjoy!
Sportieve liefs,
Indi(GO)