Wie hard werkt, mag zichzelf af en toe verwennen. En als ik dat doe, dan pak ik het meteen goed aan. Yes, yes! Pancake party with a lot of products I love. Of beter gezegd: producten waar ik dól op ben. Dus ik knalde al m’n favoriete chocolade, fruit en pindakaas bij elkaar op een pannenkoek. M’n ideale comfort food voor op een zaterdagavond op de bank:
ENJOY FOOD YOU LOVE
Ja, pancake party 2.0! Genieten van het leven. Dat is zeker een van de dingen die ik geleerd heb de afgelopen tijd. Tijdens m’n #twomonthchallenge heb ik veel producten niet meer gegeten en begon ze na een tijdje onwijs te missen. Niet alles natuurlijk. Maar alleen maar leven op kalkoenfilet, kwark, fruit, groentes, rijstwafels, rijst en eieren is ook niet alles. Ik merkte aan mezelf dat ik chocolade mistte. Dus wat doe je dan? Een moment per week kiezen waarop je jezelf even lekker verwend. Met chocolade. Gnagna.
Geïnspireerd door Mook Pancakes – een te tof tentje op de Clercqstraat in Amsterdam, ga hier heen – knalde ik dit comfort-food-gerecht op zaterdagavond heerlijk naar binnen. Een food feestje voor mezelf, van mezelf. Gewoon, omdat het kan en omdat ik er ook heel hard voor werk om dit soort momenten te kunnen hebben.
En als ik dan dit heerlijke gerecht in elkaar knutsel en eet ben ik echt even in food heaven. Ik geniet optimaal. Van iedere hap, van iedere M&M en ieder stukje banaan met pindakaas. That’s what life is all about: creating your own happiness and find balance.
MAKE YOUR OWN PANCAKE PARTY
- Spelt pannenkoek (1 stuk)
- Cote d’Or: hazelnoot melk (1 blokje)
- M&M’s crispy (100 gram)
- Banaan (100 gram)
- Kokos zeezout pindakaas (150 gram) van de Pindakaaswinkel
Aantal calorieën: 1.680 per pannenkoek met alle toppings
Side note: Ik heb gekozen voor de spelt pannenkoeken, omdat ik niet tegen tarwebloem kan. Alles op basis van 100% spelt kan ik wel verdragen. Dus je kunt zelf kiezen welke versie je koopt.
CHOCOLATE-PEANUT BUTTER – BANANA- LOVER
Prep the pancake like:
- Snijd eerst de banaan in plakjes. Ik vind Chiquita bananen stiekem het allerlekkerst
- Gooi dan de pannenkoek in de magnetron en verwarm die zo’n 30 seconden
- Pak alvast een stukje Cote d’Or chocolade uit de koelkast (daar bewaar ik m’n chocolade altijd. Lekker koud)
- Smeer dan meteen de pindakaas over de pannenkoek als die nog warm is
- Laat het even smelten en leg dan meteen het stukje Cote d’Or chocolade in het midden
- Pak een handje M&M’s uit de zak – kies hoeveel jij er op wilt hebben
- Leg de banaan rond de pannenkoek en genieten maar!
Sportieve liefs,
Indi(GO)