Wie mij kent, weet dat ik weinig tijd in de keuken doorbreng. Ik ben geen keukenprinses en zal het ook nooit worden. Maar dat wil niet zeggen dat ik geen poging kan wagen. En eerlijk is eerlijk: de eerste poging tot het maken van de Chocolate Cannellini cake is best een succesje. De chocolate-what? Ja, ik leg het hieronder voor je uit:
THREAT YOURSELF WITH CHOCOLATE CAKE
Als ik ergens verslaafd aan ben dan is het ‘food-stagrams’ volgen. Heel irritant en verleidelijk at the same time. Vaak zie je veel verschillende gerechten voorbij komen, maar er waren een aantal recepten die ik steeds terug zag keren. Een daarvan was de cannellini cake. De cake kun je op zoveel manieren maken (lees: chocolate bacon cake, salted caramel cake, chocolate cake) – dat het lastig kiezen was. Ik ging toch echt voor de ‘basis’ variant: de chocolate cannellini cake.
Wist je trouwens dat ‘cannellini’ gewoon bonen zijn? Really? Yes, I never knew. Tot nu dan. Eenmaal de Appie door geknald en dubbel gecheckt of ik daadwerkelijk alle ingrediënten had (ja, want ik ken mezelf) en toen dat het geval was kon ik eigenlijk niet wachten om de keuken te duiken. In werkelijkheid heb ik er drie dagen over gedaan totdat ik ook daadwerkelijk de cake ging bakken. Crying.
HEALTHY CHOCOLATE SHIT
Wil je dit heerlijke brouwsel zelf maken? Dat kan! Door de Instagram van Meet Your Macros kwam ik op het idee om dit recept te maken. Zij heeft dan ook keurig het hele recept opgeschreven, zodat anti-keukenprinsessen (zoals ik) dit met gemak kunnen maken. Het recept komt dus bij haar vandaan.
HOW TO MAKE THE CAKE
Ingrediënten:
125 gram cannellini bonen
30 gram cacao poeder (ik gebruikte m’n heerlijke 80% cacaopoeder uit Stockholm)
110 ml amandelmelk (ik gebruikt de ongezoete versie van het AH huismerk)
4 eiwitten
18 gram chocolade eiwitpoeder (ik gebruikte chocolate bounty kokos whey)
18 gram kokosmeel (van Body&Fitshop: Health by Nature)
4 gram bakpoeder
Flink wat zout en zoetstof
HOW TO BAKE THE CAKE
Daarnaast heb ik de caramel syrup van WaldenFarms toegevoegd voor de extra smaak, plus Philadelphia light om het nog ietsje specialer te maken. Dus die keuze heb je: met of zonder topping.
Voor de bakwijze moet je even het Facebook account van Meet Your Macros checken.
Ik vond de cake goed te maken (lees: beginners kunnen dit ook!). Het ging soepel want alles mag namelijk in de keukenmachine. En binnen zo’n 30-45 minuten staat er een heerlijke cake voor je neus waar je lekker van kunt genieten. Niet alles in een keer opeten natuurlijk.
So enjoy it guys!
Sportieve liefs,
Indi(GO)