Een bezoekje brengen aan een ‘foodtruck’ evenement laat ik zeker niet aan mij voorbij gaan. Want zo gek als ik op sporten ben, zo gek ben ik ook op eten. Dit keer was het Zeeuwse foodtruck evenement ‘CuliKaravaan‘ aan de beurt. Weten wat voor lekkere, maar toch gezonde gerechten ik naar binnen heb gewerkt? Go check it out:
Een markt vol met lekker eten. Beter dan dat krijg je het niet. Maar een van mijn eerste gedachtes is altijd: ‘Zijn er ook glutenvrije gerechten te vinden?”. Niet geheel onbelangrijk voor mij, aangezien ik hartstikke allergisch ben voor tarwemeel. Maar alles wat van spelt, boekweit of mais is gemaakt mag ik eten. En ja hoor, er was meer dan genoeg keus voor mensen met een allergie. Dat maakt mij altijd toch weer heel blij.
CuliKaravaan
Ondanks dat het de hele dag geregend had en het gras toch meer de uitstraling van een modderpoel had gekregen, was het een heerlijke avond. De regen was gestopt, de oude schoenen uit de kast getrokken en een hoop gezelligheid en mensen. Een gezellig (vr)eetfestijn waarbij je je rond kunt eten aan hamburgers, sushi, tortilla’s, crepes, taartjes, galettes, zelfgemaakte frietjes en kreeft. Voor ieder wat wils.
Zelf ging ik op onderzoek uit naar de meest healthy snacks. Na het terrein over gestruind te zijn en alle trucks aandachtig te hebben bekeken, bleef m’n oog hangen bij twee te gekke tentjes. Dus daar moest het eten even geproefd worden.
#1: Yakitori met sesam
Na even rond gekeken te hebben op het terrein, liep ik al snel op een heerlijke, Japanse etensgeur af. Het rook gewoon te lekker om het niet even te proeven. Helaas was ik niet de enige die hier zoveel zin in had (gekregen). Na even wachten mocht ik dan eindelijk proeven. En tadaa.. Resultaat hieronder! Dikke 10+
Dit heerlijke gerecht kwam van Meneer Temaki vandaan. Normaal gesproken staan ze in de Foodhallen in Amsterdam, maar vanavond voor een keertje in het Zeeuwse Middelburg.
#2: Galettes met serranoham:
Na het heerlijke Japanse gerecht ging m’n zoektocht naar een glutenvrij gerecht verder. Ik moet zeggen dat eigenlijk ieder tentje wel duidelijk had aangegeven welke gerechten ‘glutenvrij’ zijn en welke niet. Te gek!
Na even kijken en ruiken staakte ik m’n zoektocht uiteindelijk bij een foodtruck waar ze crepes en galettes verkochten. Heel eerlijk gezegd had ik nog nooit een ‘galette’ gegeten. De galette is een Frans gerecht, gemaakt van boekweitmeel en waar vaak hartig beleg op wordt gedaan. Ik was zo benieuwd naar het gerecht dat ik de galette met serranoham bestelde. Et voilá.. Ook dit was bijzonder lekker (en heel erg vullend).
Na al het eten was het tijd om nog even een klein rondje te lopen. Op het terrein stond een grote molen waar je daadwerkelijk naar binnen mocht gaan. Eenmaal binnen was er een trapje naar boven met dit schattige uitzicht:
Eenmaal het eerste trapje omhoog, was er nog een trap waar we op moesten klimmen voordat we boven waren. Argh. Ik ben absoluut geen held in hoogtes. Eenmaal boven durfde ik niet meer naar beneden te kijken. Maar.. Ik had de top bereikt.
Can you tell how scared I was? (M’n hand houdt de reling goed vast). Daarna had ik wel weer genoeg ‘spanning-en-sensatie’ gehad, dus ben snel het trappetje naar beneden afgerend om vervolgens weer veilig met beide voeten op de (blubber)bodem te staan.
Al met al een zeer geslaagd eet-feestje.
Sportieve liefs,
Indi(GO)